Har du nogensinde hørt om rav? Rav er fossiliseret harpiks fra træer, der er mindst 30 millioner år gamle. Det kan findes i Danmark, og det er blot en af de mange skatte, som du kan udforske, når du besøger dette land. Den danske kystlinje er et godt sted at gå på jagt efter rav, men der er også mange andre steder. Har du for eksempel nogensinde hørt om de dinosaur-fodspor, der er fundet på Bornholm? Der er så mange ting at lave i Danmark!

Hvordan kan man finde rav?

Rav kan man finde med det blotte øje, men det er ikke nemt. For rav kan ligne en sten og det kan ligne et stykke plastik. Derfor kan det være ligesom at finde en nål i en høstak, fordi der er mange sten på jordbunden.

Men der hvor man kan have størst chance er som sagt ved kystlinjen. For der er stor sandsynlig rav at finde på havets bund, og også rav, som er skyllet i land efter uvejr og blæsevejr. Man kan sorterer sten efter sten, men det tager tid og det bliver hurtigt kedeligt. Derfor kan man ty til redskaber, som gør det hele meget nemmere.

Brug redskaber

Der er opfundet redskaber, der gør det lettere at finde rav, både på land og til vands. Det er blandt andet ravlygten. En ravlygte er, ligesom en almindelige lommelygte, men forskellen er bare, at lyset er anderledes. En rvlygte lyser med ultraviolet UV-lys. Dette lys gør det muligt at se forskellen mellem rav og andre sten meget lettere, fordi rav skaber et genskær i UV-lys, som gør det synligt. Husk dog at bruge ravbriller, da UV-lys ikke er sundt for øjnene.

Vi kan klart anbefale en ultra Boost ravlygte, som du kan købe online hos Ravfund.dk. Du kan også læse meget mere som rav og andre redskaber, man kan anvende.

Comments are closed.