Har du fundet drømmebilen i udlandet? Den motorcykel, du altid har ønsket dig? Eller skal du have din bil med dig fra udlandet, når du flytter til Danmark? 

I alle tilfælde har du brug for at få motorcyklen eller bilen registreret i Danmark, og for at det kan lade sig gøre skal du betale en dansk registreringsafgift ved import af køretøjet.

Tager man udgangspunkt i indkøbsprisen?

Både ja og nej. Hvis indkøbsprisen svarer til handelsværdien så ja, men du kan også have fået bilen eller motorcyklen til en lavere værdi, end den faktiske handelsværdi – her er det handelsværdien, der beregnes registreringsafgift ud fra.

Registreringsafgiften er med andre ord baseret på køretøjets værdi. Den registreringsafgift, du skal betale, baseres på handelsværdien for dit køretøj – den dag køretøjet indregistreres.

Hjælp til at beregne registreringsafgift

Inden du triller motorcyklen eller bilen over grænsen, er det en god idé at have en forhåndsvurdering på registreringsafgiften. På den måde ved du, hvad det kommer til at koste sig at få køretøjet indregistreret i Danmark, og du slipper for ubehagelige overraskelser efterfølgende. Hos Motorkompagniet kan du nemt og hurtigt få en sådan vurdering.

Du kan også bede om at få en fast pris med det samme, ved at gøre brug af firmaets tilbud om bindende forhåndsvurderinger.

Godkendt af SKAT

Motorkompagniet er autoriseret som selvanmelder af de danske skattemyndigheder og kan hjælpe dig med alle aspekter omkring indregistrering. Som selvanmelder laver Motorkompagniet en vurdering af registreringsafgiftens størrelse, samme dag som du henvender dig. Og firmaet hjælper både private bilkøbere og bilforhandlere med at fastsætte registreringsafgiften på importerede biler.

Hjælp til at købe bil eller motorcykel i udlandet

Ønsker du ikke selv at stå for købet i udlandet, kan du overlade det til Motorkompagniet. De har forskellige servicepakker, der indebærer ting som:

Kontakt til forhandleren
Forhandling af pris
Rapport på bilen/motorcyklen
Vurdering af registreringsafgift
Besigtigelse af køretøj
Tjek af dokumenter
Fastsættelse og registrering hos Motorstyrelsen
Hjemtransport til Danmark
Told- og registreringssyn
Klargøring af bil
Danske nummerplader

Shop det, du behøver

Har du selv sørget for at forhandle prisen på motorcyklen eller bilen på plads, har du tjekket alle papirer – og måske haft en uvildig mekaniker til at kigge bilen efter inden køb? Da kan du også bare vælge at lade Motorkompagniet stå for vurdering af registreringsafgift og hjemtransport fx. 

Du kan få al den nødvendige rådgivning, og du kan vælge imellem firmaets forskellige ydelser, så du får en aftale, der passer til dig og dine behov, uanset om du skal have flere køretøjer, eller bare et enkelt.

Forkæl dig selv med din drømmebil

Mange opgiver helt at få deres drømmebil, fordi de tror, det er både dyrt og besværligt at importere et køretøj fra udlandet.

Sådan er det ikke mere, der er masser af hjælp at hente, og du får hurtigt svar på, hvad det vil koste at få bilen registreret herhjemme, og du kan også få et fast tilbud på hjemtransport. På den måde kan du straks se, om der er økonomi i at hente din drømmebil til Danmark.

Comments are closed.