Et af de spørgsmål, vi tit støder på, er, hvordan elektronikken fungerer, når man kommer udenlands. Er det stadigvæk på samme sprog, fungerer ens telefon og computer på samme måde, eller skifter det hele, når man eksempelvis skal på et udenlandsophold i forbindelse med noget erfaring på CV’et. Det kunne eksempelvis være, at du på et tidspunkt ønsker at være frivillig i udlandet og skal have din MacBook med. I så fald er det rart at vide, hvorvidt den fungerer, når du stiger ud af flyet, toget, eller hvordan du ellers er kommet afsted.
Lad os bare slå det fast med syvtommersøm. Der er faktisk ingen forskel. Du kommer slet ikke til at mærke, du er i et andet land udover, at klokken skifter på din iPhone og/eller MacBook. Men det er jo faktisk ikke nogen dårlig ting. Det havde været markant værre, hvis det hele var som i Danmark, og du i stedet endte med at komme for sent til alle dine fremtidige aftaler. Men en anden ting, du skal have styr på, hvis du vælger at være frivillig i udlandet – for lige et hænge fast i forrige eksempel, er din forsikring.
Du skal have tegnet en nogenlunde stærk forsikring på dit Appleudstyr, når du rejser ud af landet. I virkeligheden bør du også have en solid forsikring, når du bare er herhjemme, men når du rejser, dækker din rejseforsikring eksempelvis ikke. Her skal du have en elektronikforsikring, ligesom det gør sig gældende, når du blot er bosiddende i Danmark.
Derudover skal du have gjort dit klart, hvor du vil bo, så du ikke ender med at bruge en masse penge på at leje forskellige lejligheder rundt omkring. Det økonomiske er en tung sten, men der er samtidig elementet af ikke rigtig at kunne pakke ud, når du så endelig lander et nyt sted.
Comments are closed.