De fleste har allerede glemt, at docking stations var en ting for en del år siden. Man havde måske en Lenovo bærbar, som man smed i en docking station, når man trådte ind på kontoret. Disse computere lignede dog nærmest mursten, og det var ikke en særlig pæn docking station. I dag er tingene dog anderledes. Man kan nemlig anvende nærmest alle nyere computere med en relativ pæn docking station. Vidste du, at du kan tilslutte din bærbare til en docking station igennem ét enkelt kabel, og så lader den også?

Efter introduktionen af USB-C, så er docking stations endelig blevet aktuelle igen. Det er egentlig ikke en ny teknologi i 2021, men mange er ved at indse, hvad man egentlig kan bruge USB-C til. Det kan bruges til overførsel af data samt strøm – begge disse anvendelsesformål er perfekte til en docking station.

Nu tænker du sikkert, at du ikke behøver en docking station. Det kan sagtens være, men vi vil vove at påstå, at du bliver mere produktiv ved at have en – hvis du arbejder på en bærbar selvfølgelig. Skal du tilslutte en enkelt skærm til din bærbare, så bliver du lidt mere produktiv, men det er ikke behageligt at trække kabler ud hver gang du skal et sted hen. Det er her, en docking station kommer dig til undsætning. Disse understøtter nemlig endnu flere skærme, og så stikker du den bare i samme port som din oplader. Du tilslutter altså flere skærme til din computer ved at tilslutte den til “opladeren”. Det er meget smart, og det er selvfølgelig også meget praktisk.

VIl du vide mere om docking stations, så er der heldigvis en stak gode ressourcer online. Du kan eventuelt se her, hvis du ønsker detaljeret information om docking stations med USB-C og ThunderBolt 3. Disse er nemlig de mest populære i Danmark, vil vi sige.

Author

Comments are closed.