Jeg vil gerne starte med at sige, at denne artikel er blevet skabt med hjælp fra de kloge hoveder hos HverdagsAI. De arbejder med det her hver eneste dag, så de ved hvad de snakker om!

Ai snakker “pjat” mindre nu

Ai bliver brugt mere og mere. Men den har et problem. Den finder nogle gange på ting der ikke er rigtige. Det kalder man hallucinationer. Det er ikke godt. Men nu er der nye måder at gøre det bedre på.

Hvad er det for noget med ai der finder på ting?

Når ai finder på ting, er det fordi den siger noget forkert. Eller noget der slet ikke findes. Eller noget der ikke passer med det man spurgte om. En mand der hedder Greg viste et eksempel. Han spurgte ai om noget med en mand der klatrede på en bro. Ai sagde den ikke vidste noget om det. Men det var forkert. Manden havde klatret på broen i 1981. Det stod endda på Wikipedia.

Hvorfor siger ai forkerte ting?

Ai er lavet så den prøver at svare rigtigt på det meste. Men den går ikke så meget op i at alt skal være helt rigtigt. Og så lærer den fra mange forskellige steder. Nogen af de steder har forkerte ting i sig. Derfor handler det om, at finde metoder, hvorpå hallucinationer kan minimeres.

Nye måder at gøre det bedre på

Der er to nye ting som kan hjælpe:

  1. Noget der hedder Memory Tuning. Det er lavet af nogen der hedder Lamini. Det gør at ai husker rigtige ting bedre.
  2. Noget der hedder RAG. Det gør at ai kan finde oplysninger i en særlig database. For eksempel kan en virksomhed putte alle sine regler ind i databasen. Så kan ai svare ud fra de regler.

Virker det godt?

Lamini siger at Memory Tuning kan gøre ai 95% bedre til ikke at finde på ting. RAG virker også godt. Men ingen af dem gør ai perfekt. En mand der hedder Patrick siger at RAG gør at ai finder mindre på, men den finder stadig lidt på.

Hvad betyder det for fremtiden?

De her nye ting kan gøre ai meget bedre. Især i jobs hvor det er vigtigt at alt er rigtigt. Som advokater. Men en professor der hedder Daniel siger at mennesker stadig skal tænke selv. Man skal altid tjekke om det ai siger er rigtigt.

Ai bliver bedre og bedre til ikke at finde på ting. Men den er ikke perfekt endnu. De nye måder at gøre det bedre på hjælper meget. Så ai bliver mere brugbar i fremtiden.

 

Author

Comments are closed.